F Artisti

Olen F. Olen artisti ja musiikintekijä, mutta suhtaudun intohimoisesti myös artistiuden muihin osa-alueisiin ja miellän siksi itse olevani yksinkertaisesti taiteilija.

F on räpin, popin ja elektronisen tuotannon muodostamaa ilotulitusta, näyttävää visuaalisuutta, rohkeita lyriikoita vaikeistakin aiheista, sekä uskallusta pitää meteliä hyvin miesvaltaisessa hiphop-kulttuurissa.

Olen aina tiennyt haluavani kirjoittaa ja esiintyä, mutta löysin oman juttuni kolmisen vuotta sitten räpin kirjoittamisen kautta. Olen kuunnellut paljon etenkin jenkkiräppiä, mutta en ikinä ajatellut voivani itse tehdä sitä, koska olen suomalainen nuori nainen. Ajatus eli takaraivossa ja huuteli sieltä kunnes tartuin kynään ja tajusin löytäneeni jotain erityistä. Olen aina laulanut ja räpin mukaan tuleminen loi ikään kuin vahingossa erikoisen fuusion: teen molempia, räppiä ja laulua rinnakkain ja pyrin muutenkin taiteessani rikkomaan sääntöjä ja kaatamaan raja-aitoja.

Suurimmat haasteet tekijäksi ryhtymisessä olivat vain oman pään sisällä, mutta ensimmäisen julkaisun myötä mukaan tulivat myös nettikommentoijat ja muut arvostelijat, jotka kokivat tarpeelliseksi puuttua musiikin lisäksi ennen kaikkea ulkonäkööni. Lyhythiuksisena tai siilitukkaisena räppärinaisena saa todella huomata niin vahvat ennakkoluulot kuin takapajuiset asenteetkin. Toisaalta kommentointi on aina ollut minulle myös polttoainetta. Kun jakaa vahvasti mielipiteitä, on ehkä heilauttanut jotain, joka on kaivannut heilautusta. Kapean julkisen naiskuvan laajentaminen ja erilaisten naisrepresentaatioiden tuominen esille on yksi tärkeimmistä tavoitteistani artistina, koska me ollaan niin paljon enemmän ja niin paljon kauniimpia, kuin valtamedia ja internet antaa meidän ymmärtää.

Artistiurani myötä olen oppinut kulkemaan entistä vahvemmin omia polkuja katsomatta sivuille, miettimättä mitä kukaan muu minusta ajattelee tai mitä minulta odotetaan. Olen oppinut kantapään kautta, että jos joku asia tuntuu minusta oikealta, muiden mielipiteillä ei ole mitään väliä ja sen sanoisin neuvoksi jokaiselle. Parhaat lopputulokset syntyvät aidosta halusta ja intohimosta tehdä jotain, oli se sitten taidetta tai mitä tahansa. Muista mistä intohimosi alun perin syttyi ja pyri säilyttämään se tunne. Myös usko itseensä ja omaan tekemiseensä on isompi osa kokonaisuutta kuin kuvittelet, joten pidä siitä kiinni.

❤:lla F

 

Mun mielestä kauneus on sitä, ettei anneta minkään tai kenenkään muun määritellä itseämme.

Arvostan itsessäni

#1 Olen rohkeasti mitä olen
#2 Uskon itseeni
#3 Uskallan ja haluan käsitellä taiteessani tärkeitä asioita
#4 En pelkää tehdä töitä päästäkseni lähemmäs unelmiani