TÄHTÄIMESSÄ TOIVEIKKAAMPI TULEVAISUUS

Hiusten laittaminen ei ole välttämätöntä. Ilmankin voisimme elää.

Hiuksilla on kuitenkin valtava vaikutus siihen, millaisena koemme itsemme. Ne ilmentävät persoonaamme ja juuriamme, ne tekevät fiiliksen: hyvä hiuspäivä on hyvä päivä (harmi, että tämä sääntö toimii myös käänteisenä).

Siksi ei ole “ihan sama”, millaisia hiustuotteita käytämme. Vastuullamme on olla omalta osaltamme mukana edistämässä vastuullista tuotantoa ja kestävää kulutusta. Pitkäjänteinen kehitystyömme tähtää tuotteisiin, joiden koko elinkaari on rakennettu vastuullisiin, kestävään kehitykseen pohjautuviin valintoihin.

LUE KOKO VASTUULLISUUSRAPORTTI

VUODEN 2023 SAAVUTUKSIAMME

Kolme vuotta sitten aloitimme systemaattisen vastuullisuustyön luomalla YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin perustuvan vastuullisuusohjelman. Vaikka olemme saavuttaneetkin merkittäviä tuloksia, tiedostamme, että vastuullisuustyö on jatkuvaa ja vaatii vielä vuosien työtä. Tässä viime vuoden merkittävimpiä saavutuksiamme:

 • Siirryimme Four Reasons Optima -värituubeissa kierrätysalumiinin käyttöön säästäen alumiinia vuositasolla kuusi tonnia.
 • 40 % vuonna 2023 myytyjen Four Reasons -tuotteiden muovipakkauksista oli kierrätysmuovia tai biopohjaista muovia.
 • Vuoden 2023 aikana myydyistä Four Reasons -tuotteista 30 % valmistettiin Suomessa tehtaallamme, jossa käytämme 100 % uusiutuvaa energiaa.
 • Onnistuimme vähentämään yrityksen omien autojen käytöstä aiheutuvia päästöjä 18 % siirtymällä sähköautoihin.
 • Vuoden 2023 loppuun mennessä 80 %* toimittajistamme oli allekirjoittanut sitoumuksensa eettiseen toimintaohjeistoomme.
 • Savutimme henkilöstötutkimuksessa eNPS suositteluindeksin 43.

VASTUULLISUUSTAVOITTEEMME

YK:n kestävän kehityksen ohjelma on asettanut kunnianhimoiset tavoitteet maapallon suurten ympäristöä ja eriarvoisuutta koskevien ongelmien ratkaisemiseksi.

Four Reasons on sydämellään mukana näissä talkoissa. Yhteiskuntavastuu on erottamaton osa liiketoimintaamme ja strategiaamme. Se on päivittäisiä valintoja ja konkreettisia tekoja.

Olemme valinneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista kolme teemaa, joihin erityisesti keskitymme:

🥰 Terveyttä ja hyvinvointia
🐰 Vastuullista kuluttamista
🌍 Ilmastotekoja

#1 Terveyttä ja hyvinvointia

#1 Terveyttä ja hyvinvointia

#1 Terveyttä ja hyvinvointia

Mielenterveyden ongelmat ovat yksi aikamme vakava vitsaus. YK:n terveyttä ja hyvinvointia koskevissa tavoitteissa todetaan, että mielen hyvinvointia edistämällä pystytään ennaltaehkäisemään monia muita vakavia ei-tarttuvia sairauksia. Kauneusalan toimijana olemme erityisen huolissamme erityisesti nuorten aikuisten kokemasta ulkonäköön kohdistuvasta sosiaalisesta paineesta. Me haluamme olla osa ratkaisua eikä ongelmaa, johon toimialamme on osaltaan kiistämättä ollut myötävaikuttamassa.

Haluamme saada sinut tuntemaan olosi upeaksi juuri sellaisena kuin olet. Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja palveluitamme niin, että pystymme tarjoamaan parempia hiuspäiviä yhä useammille erilaisille hiustyypeille. Vuonna 2023 lanseerasimme mm. Four Reasons Original -tuotesarjaan kiharoiden hiusten tuotelinjan, joka sai valtavan suosion. Koulutamme parturi-kampaajia sopivuusajatteluun, oppimaan näkemään jokaisen asiakkaan parhaat puolet ja korostamaan niitä kullekin sopivalla hiustyylillä.

Lisäksi haluamme nähdä kuvissamme erilaisia ihmisiä ja auttaa myös käyttämämme kuvamaailman kautta jokaista tuntemaan olonsa upeaksi omana itsenään. Oletko ihana, itsesi näköinen, ilmiömäinen (me sanomme KYLLÄ): hae malliksi täällä!

#2 VASTUULLISTA KULUTTAMISTA

#2 VASTUULLISTA KULUTTAMISTA

#2 VASTUULLISTA KULUTTAMISTA

Kosmetiikkatuotteiden valmistuttajana ja markkinoijana voimme vaikuttaa ihmisten kulutusvalintoihin ja osaltamme edesauttaa YK:n asettamaa tavoitetta tukea kestävää kulutusta ja tuotantoa. Teemme jatkuvaa työtä parantaaksemme tuotteidemme koko elinkaaren läpinäkyvyyttä ja tehdäksemme vastuullisia valintoja tuotteiden elinkaaren eri vaiheissa. 

Voit aina luottaa tuotteidemme olevan: 

 • 100 % vegaanisia 
 • 100 % cruelty free 
 • 100 % kierrätettävässä pakkauksessa 
 • 100 % valmistettu ISO 22716 -sertifioidulla tehtaalla 

Muita tuotteidemme vastuullisuutta edistäviä tavoitteita ja toimenpiteitä ovat: 

 • Kiertotalouden edistäminen pakkausvalinnoilla
  Käytämme pakkauksissamme kierrätysmuovia ja -alumiinia sekä biopohjaisia materiaaleja. Four Reasons Optima -värituubeissa siirryimme vuonna 2023 kierrätysalumiinipakkauksiin. 
 • Lähituotannon suosiminen
  Valmistamme pesu- ja hoitotuotteemme pääosin Suomessa ja pyrimme jatkuvasti lisäämään tuotteidemme lähituotantoa tuotteiden laatu- ja kustannusnäkökohdat huomioiden. Kotimaisen tuotannon osuus kaikista myydyistä Four Reasons -tuotteista oli 30 % vuonna 2023. 
 • Hävikin ja hutiostosten minimoiminen
  Koulutamme ja opastamme sekä kuluttajia että kampaamoalan ammattilaisia tuotteiden valinnassa ja käytössä. Vuoden 2023 aikana koulutuksemme tavoittivat yli 5 000 kampaamoalan ammattilaista. 

#3 Ilmastotekoja

#3 Ilmastotekoja

#3 Ilmastotekoja

No niin, hiilineutraalius. Kaikki siitä puhuvat, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa?

Hiilineutraaliudella tarkoitetaan sitä, että hiilidioksidipäästöjä tuotetaan korkeintaan sen verran kuin niitä voidaan sitoa ilmakehästä hiilinieluihin. Tämä tarkoittaa, että hiilineutraali toiminta ei edistä ilmaston lämpenemistä. Hiilineutraaliuden saavuttamiseksi ensisijaista on vähentää päästöjä esimerkiksi käyttämällä uusiutuvia energialähteitä tai parantamalla energiatehokkuutta. Tuotettuja päästöjä voidaan myös kompensoida sitomalla ilmakehästä päästöjä vastaava määrä hiiltä.

Sitten asiaan. Me Four Reasonsilla olemme mukana ilmastotalkoissa ja kuljemme tavoitteellisesti kohti hiilineutraalia liiketoimintaa. Vuoden 2020 aikana aloitimme päästölaskennan ja selvitimme toiminnastamme aiheutuvien päästöjen pienentämisen mahdollisuuksia. Asetimme itsellemme kunnianhimoiset tavoitteet ja sitouduimme niihin. Vuonna 2022 laajensimme päästölaskentaa kattamaan myös Scope 3:n työmatkaliikenteen, liikematkustamisen ja meidän maksaman rahdin. Lisäksi käytämme kaikissa toimitiloissamme ja Suomen tuotantolaitoksessamme 100 % uusiutuvaa sähköä. Lisäksi etsimme ja valitsemme ympäristöystävällisiä kuljetusyrityksiä hoitamaan tavarakuljetuksiamme.

Tärkein tavoitteemme on hiilineutraalius vuoden 2029 loppuun mennessä.

Vastuullisuusraportti

Oletko niitä, jotka oikeasti jaksavat perehtyä aiheeseen ajan kanssa? Mahtavaa!

TUTUSTU VASTUULLISUUSRAPORTTIIN