Inspiraatio Uutiset

Four Reasons Pro Awards toi esiin kampaamoalan huikeaa osaamista – katso voittajakuvat!

17.6.2020, Johanna

Four Reasons järjesti parturi-kampaamoiden epätavallisen koronakevään piristykseksi hiuskuvakilpailun, jonka tarkoitus oli juhlistaa kampaamoalan ammattilaisten luovuutta ja hiusosaamista. Kevään aikana parturi-kampaajat julkaisivat Instagramissa toinen toistaan upeampia kuvia uransa aikana Four Reasons -tuotteilla tekemistään hiusten värjäyksistä ja leikkauksista sekä upeista kampauksista.  Tähän artikkeliin on koottu kuvakilpailun satoa ja yleisöäänestyksellä valitut TOP 3 -voittajatyöt.

FR Color -kategoriaan osallistui upeita töitä. Löydät lisää kuvia Instagramista #FRColor.

#FRColor – inspiroivia värjäyksiä helppokäyttöisillä Four Reasons -värituotteilla

Four Reasons Pro Awards -kilpailun värjäyskategorian voiton nappasi Maaria Rinta-Aho, joka työskentelee yrittäjänä Peicco Hair Designissa Jyväskylän keskustassa. Maaria kertoo pitävänsä voitokkaassa työssään erityisesti värin intensiivisyydestä ja kiillosta: ”Värit liukuvat kauniisti sävystä toiseen. Siitä tulee itselleni mieleen auringonlasku.”

Ennen värjäystä Maaria esivaalensi hiustyven Multibleach-vaalennusaineella, jonka sisältämä Shield-teknologia suojaa hiuksia vaalennuksen aiheuttamalta rasitukselta. Värjäyksen hän toteutti Four Reasons Optiman Mixer-sävyillä. ”Tykkään erityisesti siitä että Mixereillä saa halutessaan tehtyä todella kirkkaita sävyjä, ja niitä on tuoksuttomina ihana käyttää. Koostumus on todella hyvä. Mixerit haalistuvat kauniisti ajan kuluessa”, Maaria kertoo.

FR Color -kategorian TOP 3. Kategorian voitti Maaria Rinta-aho kuvassa vasemmalla olevalla työllään.

Four Reasons Optimaan luottaa myös värjäyskategorian kakkossijan napannut Eveliina Ranta, jonka vastaanotto löytyy Lahden Studio SAVON & Eko -kampaamosta. ”Käytän työssäni Optiman värejä, koska niillä onnistuu AINA! Ne ovat helppoja käyttää, eikä tarvitse kikkailla”, Eveliina sanoo.

Kilpailutyö tuli Eveliinalle vastaan yllättäen ja sen kummemmin suunnittelematta. ”Asiakas toivoi lämmintä ruskeaa ja siinä onnistuin. Erityisen hyvän lopputuloksesta teki se, että pohjalla oli vanhaa vaaleampaa raidoitusta, jolloin väristä sai hyvin elävän ja vivahteikkaan.” 

#FRStyling – suosikkikampaus on rento mutta näyttävä

Hiusten muotoilukategorian voittajaksi äänestettiin porilaisessa Tinos Hair Designissa työskentelevän Saila Kaistamo-Vilénin rento ja boheemi juhlakampaus. Sailan mukaan voittajatyö on juuri sellainen, mitä asiakkaat nykyään usein pyytävät: jotain rentoa, ei liian siloteltua. Tällainen kampaus miellyttää myös tekijäänsä, sillä se on helppo ja nopea tehdä mutta lopputulos on näyttävä ja kaunis.

Saila kertoo käyttäneensä kampauksessa luottotuotteitaan, Four Reasons Professional -sarjan Working Spraytä ja Finishing Spraytä. ”Working Spray on mukavan kevyt kampauksen työstämiseen. Se on sopivan kuiva eikä tahmaa. Samat pätee myös Finishing Sprayn suhteen. Siinä on enemmän pitoa, joten se sopii erinomaisesti kampauksen viimeistelyyn.”

FR Styling -kategorian TOP 3 vasemmalta oikealle.

Kakkossijan muotoilukategoriassa napannut Laura Aaltonen kertoo inspiroituvansa aina uudelleen työnsä monipuolisuudesta ja sen loputtomista mahdollisuuksista itseilmaisuun. Lauran asiakkaaksi pääsee varaamalla ajan Turun Bruk Hair Designiin. Häneltä löytyy myös erinomaiset vinkit kestävän kampauksen luomiseen:

Four Reasons Argan Beauty Serumin voi laittaa joko pyyhekuiviin hiuksiin silottamaan hiusta tai kuiviin hiuksiin tuomaan niihin kiiltoa ja viimeistelemään kiharoita. Letin pohjustustuotteena käytän Four Reasons Hair Powderia antamaan hiuksiin hieman ”kankeutta” ja helpottamaan letitystä. Kiharoiden alla lämpösuojana tykkään käyttää Four Reasons Heat Styleria, koska pidän sen ”märästä” koostumuksesta. Kampauksen kiinnitykseen aivan parhaimman tuoksuinen hiuslakka on Four Reasons Shaper!”

#FRCut – täydellinen leikkaus tuo kasvojen parhaat puolet esiin

Kilpailun hiustenleikkauskategoriassa kisailivat työt, jossa oli käytetty Four Reasons -värjäys- tai muotoilutuotteita täydentämään leikkausta. Voittajaksi yleisöäänestyksessä selviytyi romanialainen parturi-kampaaja Sonia Matarea, joka kertoo hullaantuneensa suomalaisiin Four Reasons -tuotteisiin heti ensimmäisestä käyttökokemuksesta.

”Luonto on minulle tärkeä inspiraation lähde ja se on yksi syy miksi valitsin Four Reasons -tuotteet – ne ovat vastuullisia ja ympäristönäkökulmat huomioivia. Rakastan Four Reasons Professional Styling Primeria, joka antaa täydellisen pohjan kaikkiin kampauksiin. Four Reasons Professional Texture Wax on puolestaan suosikkini hiusten viimeistelyyn, tuomaan esiin hiuksen värin ja leikkauksen yhteensopivuutta.”

FR Cut TOP 3 vasemmalta oikealle.

Leikkaustaidonnäytteissä kakkossijalle äänestettiin Ruotsissa Headbrandsillä kouluttajana työskentelevän Edvina Karajkovicin parturointityö. Edvina kuvaa työtä onnistuneeksi kokonaisuudeksi, jossa väri ja leikkaus korostavat asiakkaan luonnonkiharan hiuksen parhaita puolia ja tuo valoa hänen kasvoilleen. Onnistuneen leikkauksen kruunaa kiharoiden muotoiluun Edvinan käyttämä Four Reasons Professional Gel Glue ja viimeistely kevyen tuen antavalla Four Reasons Professional Working Spray -hiuskiinteellä.

Four Reasons Pro Awards järjestettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Kilpailun suosion  innostamana uskallamme luvata kilpailulle jatkoa tulevina vuosina. ”Kiitos tästä mahdollisuudesta, Four Reasons – en malta odottaa ensi vuotta”, leikkauskategorian voittanut Sonia Matarea jo hihkuu.

Johanna Strömsholm

Johanna

Johannasta sanottua: Energinen ja räiskyvä ilopillleri, jolta ei ideat lopu. Napakka ja päämäärätietoinen viestinnän sähköjänis, joka jaksaa huolehtia myös ihmisistä. Mitä isompi projekti, sen parempi! // An energetic and sparkling bundle of joy who never runs out of ideas. A sharp and goal-oriented, tireless communicator, who also looks after people. The bigger the project, the better!