Tuotetieto

4 syytä kiinnostua (sertifioidusta) luonnonkosmetiikasta

5.6.2020, Four Reasons

Luonnonkosmetiikan valmistuksen lähtökohtana on, että siihen käytetyt raaka-aineet ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja vastuullisesti tuotettuja. Synteettisten, eli ihmisen valmistamien, ainesosien sijaan luonnonkosmetiikassa käytetään luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Luonnonkosmetiikan valmistuksessa käytetään mahdollisimman yksinkertaisia menetelmiä, jotka säilyttävät raaka-aineiden luonnolliset ominaisuudet. 

Aidon luonnonkosmetiikan tulee täyttää sertifioidulle luonnonkosmetiikalle asetetut kriteerit. Sertifikaatti on tuotteen valmistajasta riippumattoman tahon antama tae raaka-aineiden luonnollisuudesta sekä valmistusmenetelmien ja pakkausten ekologisuudesta. Ecocert on yksi Euroopan tunnetuimmista sertifikaatin myöntäjistä.

On hyvä muistaa, että yksittäisten ainesosien sopivuus tai paremmuus suhteessa toisiinsa riippuu käyttäjästä: mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovellu toiselle. Ainesosien alkuperästä ei voi myöskään automaattisesti päätellä tuotteen tehokkuutta. Kaikkea kosmetiikkaa ja niiden raaka-aineita koskee sama lainsäädäntö; käytetään sitten luonnon raaka-aineita tai synteettisesti valmistettuja ainesosia, tuotteen kaikkien tehokkuusväittämien pitää olla todistettavissa oikeiksi.

Four-Reasons-Nature ingredients

Four Reasons Nature -hiustuotesarjalla on ECOCERTin myöntämä Cosmos Natural -sertifikaatti, joka takaa tuotteiden täyttävän seuraavat vaatimukset:

#1 Raaka-aineiden tulee olla peräisin uusiutuvista luonnonvaroista

Four Reasons Nature -tuotteissa käytetyt raaka-aineet ovat vähintään 99 % luonnosta peräisin. Sertifikaatin saamisen vaatimuksena on, että tuotteen sisällöstä mahdollisimman suuri osa on luonnosta peräisin – käytännössä tämä tarkoittaa kaikkia raaka-aineita, joita on saatavilla luonnonmukaisena.

#2 Valmistusprosessin tulee olla ympäristöystävällinen

Four Reasons Nature -tuotesarja valmistetaan Suomessa tehtaallamme, jolle on myönnetty Ecocert Cosmos Natural -sertifikaatti. Tehtaalla käytetään 100 % uusiutuvaa energiaa.

#3 Tuotepakkauksen täytyy olla vastuullinen

Muovia kierrättämällä säästämme fossiilisia raaka-aineita sekä vähennämme muovin valmistuksesta aiheutuvia päästöjä ja ilmastovaikutusta.

 • Four Reasons Nature -shampoiden, -hoitoaineen, -suihkeiden ja -hoitoöljyn pakkaukset ovat valmistettu kierrätetystä muovista.
 • Four Reasons Nature -shampoiden ja -hoitoaineen korkit ovat merestä kerätystä muovista valmistettuja.
 • Yksittäisten pakkausten lisäksi tahdomme kiinnittää huomiota koko toimitusketjun ekologisuuteen, joten myös jälleenmyyjille toimitettavien myyntierälaatikoiden materiaali on vaihdettu kierrätyspahviin.

#4 Tuotteet eivät saa sisältää seuraavia ainesosia:

 • Geenimuunnellut raaka-aineet
 • Parabeenit (säilöntäaineita)
 • Fenoksietanoli (säilöntäaine)
 • Nanopartikkelit
 • Silikonit*
 • PEG-ainesosat (vaikuttavat tuotteen koostumukseen)
 • Synteettiset hajusteet ja väriaineet
 • Eläinperäiset raaka-aineet

Cosmos Natural -sertifioidussa luonnonkosmetiikassa sallitaan raaka-aineet, joita eläin tuottaa luonnostaan kuten maito ja hunaja, mutta Four Reasons Nature -tuotteet eivät sisällä mitään eläinperäistä raaka-ainetta; ne ovat 100 % vegaanisia.

Four-Reasons-Nature hihnalla

HYVÄ TIETÄÄ: 

* Silikonittomuus vaikuttaa hiusten käsiteltävyyteen

Silikoneja käytetään laajasti kosmetiikka- ja hygieniatuotteissa kuten shampoissa ja hiustenhoitoaineissa. Ne tuovat tuotteen rakenteeseen pehmeyttä ja helpottavat sen levittämistä. Silikonit jättävät hiukset helposti käsiteltäviksi ja ehkäisevät hiusten sähköisyyttä. Silikonit ovat tunnettuja voitelevista ominaisuuksistaan ja ne tekevät hiusten selvittämisestä helpompaa.

Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa silikoneja ei voida käyttää, minkä vuoksi tilalla käytetään mm. kasviuutteita ja öljyjä. Kasviuutteiden ja öljyjen vaikutus hiuksessa on erilainen kun silikoneilla, mikä on hyvä tiedostaa luonnonkosmetiikkaan siirtyessä.

Siinä, missä silikonien puute voi tarkoittaa myönnytyksiä hiusten käsiteltävyydessä pesun jälkeen, luonnon tehoaineilla on paljon muita hyviä ominaisuuksia, jotka puoltavat niiden käyttöä. Four Reasons Nature -sarjan aktiiviaineina ovat luonnolliset ja kasvipohjaiset uutteet, proteiinit ja öljyt. Hyvää tekevät ainesosat ravitsevat, kosteuttavat, tuuheuttavat ja korjaavat hiustyypin mukaan, tehokkaasti ja luonnon ehdoilla. Hiukset tuntuvat pesu- ja hoitotuotteiden jäljiltä ihanan pehmeiltä ja ilmavilta.


Lähteet:
Ecocert Group
Teknokemian yhdistys

5 2 arviota
Kerro mielipiteesi

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit