Inspiraatio Tuotetieto

Hiusten hyvinvointi lähtee terveestä hiuspohjasta – 5 vinkkiä hiuspohjan hoitoon

21.12.2023, Four Reasons

Kutiseeko päänahka? Oletko kyllästynyt siihen, että työkaverit kyselevät töihin saapuessasi ”Sataako siellä lunta?”, vaikka taivaalla ei ole pilven hattaraakaan? Pesetkö hiuksiasi joka päivä, koska ne rasvoittuvat ennätysvauhtia? Kuulostaa siltä, että hiuspohjasi tarvitsee apua. Monesti emme osaa yhdistää hiusten elottomuutta tai latteutta hiuspohjaan, mutta nyt on aika kurkistaa ruohonjuuritasolle ja kohdata ongelma sen ytimessä – omassa päänahassa. Näiden viiden vinkin avulla saat hiuksistasi jälleen terveet ja hyvinvoivat!

Hiuspohjan ongelmia on olemassa lukuisia ja suurin osa meistä kokee niitä jossakin vaiheessa elämää – joskus jopa tietämättään. Hiuspohja saattaa olla rasittunut ulkoisista tekijöistä, kuten säästä, ilmansaasteista tai hiuksen käsittelystä ja kemikaalikuormasta. Myös sisäisillä tekijöillä on vaikutusta hiusten hyvinvointiin ja esimerkiksi stressi tai puutteellinen ruokavalio voivat laukaista ongelmia hiuspohjassa. Hiuspohja voi kärsiä kuivuudesta ja hilseilystä, rasvaisuudesta, kutinasta tai jopa hiustenlähdöstä. Ja ei, hiustenlähtö ei ole vain keski-ikäisten miesten vaiva! Mikäli haluat hyviä hiuspäiviä vielä vuosien edestä, aloita hiuspohjan huolenpito jo tänään. Koska tiedäthän mitä sanotaan: pohjalta on matka vain ylöspäin. 😉

Keräsimme yhteen yleisimmät hiuspohjan ongelmat ja neuvot niiden taltuttamiseen. Olipa ongelmasi sitten kuiva päänahka, rasvoittuva hiuspohja tai hiuspohjan kutina, et ole ongelman kanssa yksin. Ota seuraavat vinkit talteen ja vie pari kaverillekin!

 

Lue täältä myös muut vinkkimme hiuspohjan ongelmien hoitoon:

TESTI: Kutiseva, hilseilevä tai rasvoittuva päänahka? Selvitä, mitä hiuspohjasi kaipaa!

Päänahka kutiaa ja hilseilee? Eroon kuivasta hiuspohjasta näillä vinkeillä

Syy rasvoittuviin hiuksiin löytyykin hiuspohjasta | Näin saat hiuksistasi puhtaat ja ilmavat

 

1. Kauneus lähtee sisältä – hiuspohjankin kohdalla

Emme voi tarpeeksi korostaa, kuinka tärkeää terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on (hiusten) hyvinvoinnin kannalta. Epäterveellinen ja yksipuolinen ruokavalio voi aiheuttaa sekä ihon kuivuutta että rasvaisuutta, kun elimistö ei saa tarvitsemiaan ravintoaineita. On täysin normaalia, että hiuspohja erittää talia, joka suojaa ja hoitaa ihoa luonnollisesti. Puutteellinen ruokavalio voi kuitenkin lisätä talin tuotantoa, jolloin hiuksista tulee rasvaisemmat nopeasti ja joudut tihentämään pesuväliä.

Vaikka rasvaiset hiukset ovat tuttu ongelma meillekin, ja joskus parhaat kampaukset saadaan aikaan third day -hiuksista, on tärkeää varmistaa, ettei rasvaisuus johdu terveydellisistä syistä ja ettei se tunnu epämiellyttävältä. Pidä huolta ruokavaliostasi ja hiuspohjasi terveydestä, niin voit nauttia hiuksistasi ja olostasi myös hiustenpesun välipäivinä!

 

2. Huomioi hiuspohja shampoon ja hoitoaineen valinnassa

Joskus on vaikea erottaa, millaista hoitoa omat hiukset tarvitsevat. Me suomalaiset voimme harvoin mennä vikaan kosteuttavilla tuotteilla, sillä vuodenaikojen ja sääolojen vaihtelut aiheuttavat usein kuivuutta ja kiillottomuutta hiuksiin. Jos kuitenkin huomaat olkapäittesi peittyvän valkoisista hiutaleista keskellä kesää, voi olla hyvä kääntää ajatukset pois säästä ja kohdistaa ne hiuspohjaa kosteuttaviin sekä hoitaviin tuotteisiin. Hilseilevä päänahka kaipaa avukseen hiuspohjaa kosteuttavia ja rauhoittavia tuotteita, jotka hillitsevät kutinaa ja ihon kuoriutumista.

Vaikka meistä jokainen on upea hilseellä tai ilman, ei kukaan jaksa selvitellä hiuspohjan ongelmia päivästä toiseen. Varsinkin, kun usein hiuspohjan ja päänahan hoito yhdistetään tylsiin ja voimakkaanhajuisiin hilseshampoihin. Four Reasons Original Scalp -tuotteet hoitavat hiuspohjaasi ja hemmottelevat aistejasi. Jokainen tuote on lisäksi 100 % vegaaninen, tuotettu Suomessa uusiutuvalla energialla ja pakattu kierrätysmateriaaliin.

 

#1 Treat yo’ scalp, treat yo’ senses
#2 Incredible ingredients (not kidding)
#3 The ultimate problem solver
#4 Oh, so green

 

Jos kärsit päänahan kuivuudesta ja kuivasta hilseestä, suosi hiuspohjaa hoitavia tuotteita sekä kuorivaa shampoota kuuriluontoisesti. Four Reasons Original Scalp Scrub Shampoo kuorii ja kosteuttaa hiuspohjaa luomuriisirakeiden ja maitohapon voimin. Shampoo jättää hiuksiisi raikkaan bergamotin tuoksun, joka tuo mieleen spa-hoidot ja rentouttavan päähieronnan. Four Reasons Scalp Calming Shampoo puolestaan tasapainottaa hiuspohjaa ja hillitsee kutinaa. Sen sisältämä luonnon betaiini vahvistaa hiuksia tehden niistä kiiltävät, pehmeät ja joustavat.

Jos sen sijaan kärsit rasvaisesta hilseestä, on erittäin tärkeää valita hiuspohjallesi oikeat tuotteet, sillä väärillä tuotevalinnoilla voit jopa pahentaa tilannetta. Valitse hiuspohjaa tasapainottavat ja rauhoittavat shampoo Four Reasons Original Scalp Refreshing Shampoo sekä hoitoaine Four Reasons Original Scalp Refreshing Conditioner. Sisällytä hiusrutiineihisi myös hiuspohjan säännöllinen kuorinta, kuten Four Reasons Original Scalp Scrub Shampoo.

 

3. Panosta hiuspohjan hemmotteluun – ennaltaehkäise ongelmat

Anna hiustesi ja hiuspohjasi levätä ja satsaa isojen muodonmuutosten sijasta hiustesi hemmotteluun. Hiuksesi ja hiuspohjasi kiittävät sinua sekä reagoivat muutoksiin riemuiten, kun niiden aika taas tulee. On ensiarvoisen tärkeää huolehtia terveen hiuspohjan hyvinvoinnista jo ennen kuin epämiellyttäviä oireita ilmaantuu. Kuorinta tarpeen mukaan, kosteutus ja hemmotteleva virkistys ovat tärkeitä terveen hiuspohjan hyvinvoinnille.

Panosta etenkin hiusten perinpohjaiseen ylläpitoon; kokeile raikastavia ja syväpuhdistavia tuotteita ja laita hiukset tiukan ponnarin sijasta löysälle letille. Oikein hoidettuna sinun ei kuitenkaan tarvitse kantaa huolta päänahan ärsyyntymisestä tai kutinasta, oli kampaus mikä tahansa. Suosikkimme ärtyneen päänahan rauhoittamiseen on Four Reasons Scalp Revitalizing Tonic, joka luo hiuspohjaasi miellyttävän raikkauden. Aloe vera ja glyseriini kosteuttavat ja rauhoittavat hiuspohjaa, mentoli stimuloi ja viilentää. Kokeile Revitalizing Tonicia pitkän työpäivän jälkeen, kun päänahkasi tuntuu kireältä ja kutisevalta – ja kiitä meitä myöhemmin!

 

4. Pidennä pesuväliä

Hiusten peseminen päivittäin voi olla tarpeen, mikäli käytät paljon muotoilutuotteita (guilty as charged) tai hiuksesi tuntuvat usein hennoilta ja rasvaisilta. Muista kuitenkin, että hiusten jatkuva peseminen voi olla itseään ruokkiva kehä. Hiusten päivittäinen peseminen shampoolla voi saada päänahan kuivumaan, jolloin iho alkaa luonnollisesti tuottaa lisää talia. Jos kuulostaa tutulta, pidennä suosiolla hiusten pesuväliä tai ota käyttöön hellävarainen shampoo.

Four Reasons Original Deep Cleanse Shampoo poistaa hiuksista tehokkaasti muotoilutuotejäämät ja epäpuhtaudet. Erityisesti paljon kuivashampoota tai muita muotoilutuotteita käyttävän kannattaisi pestä hiukset säännöllisesti syväpuhdistavalla shampoolla. Tuote sopii myös rasvoittuvalle päänahalla sekä käytettäväksi ennen hoito- ja rakennekäsittelyjä, jolloin vaikuttavat ainesosat pääsevät imeytymään hiukseen tehokkaammin.

 

5. Pidä itsestäsi huolta stressaavina aikoina

Stressi on veemäinen vierailija, joka saapuu paikalle kaikista huonoimpaan aikaan ja jättää usein isännälleen milloin mitäkin tuliaisia uniongelmista hiustenlähtöön ja hilseeseen. Mikäli mainitut ongelmat ovat tuttuja myös sinulle, pyri panostamaan entistäkin enemmän itseesi ja hyvinvointiisi. Ympäröi itsesi sinua ilahduttavilla asioilla ja vietä aikaa läheisten kanssa. Pienilläkin asioilla on merkitystä henkiseen hyvinvointiin, joka puolestaan on yhteydessä myös muualle kehoon, kuten hiuksiin. Meitä ilahduttavat muun muassa koirat, pizza ja auringon säteet kasvoilla – saa lainata.

 

Meidän suosikkimme päivää (ja hiuspohjaa) piristävistä sekä hiuksia hellivistä tuotteista:

Four Reasons Original Scalp Refreshing Shampoo – Raikkautta ja puhtautta rasvoittuvalle hiuspohjalle
Four Reasons Original Scalp Refreshing Conditioner – Hoitoaine, joka viilentää päänahkaa ja kosteuttaa hiuksiasi
Four Reasons Original Scalp Calming Shampoo – Kuivaa ja ärsyyntynyttä hiuspohjaa rauhoittava shampoo
Four Reasons Nature Moisture Shampoo – Luonnollista kosteutusta ja puhtautta hiuksillesi
Four Reasons Nature Moisture Conditioner – Luonnollisesti hoitava ja kosteuttava hoitoaine
Four Reasons Original Ultra Moisture Treatment – Kun mikään muu ei riitä kuiville hiuksillesi, valitse Ultra Moisture

5 3 arviota
Kerro mielipiteesi

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.