Tuotetieto Uutiset

Suosikkimme V-sanoista: viehättävä, valloittava ja verraton, mutta mitä muuta on Four Reasons?

5.7.2021, Four Reasons

Otamme tosissamme roolimme kauneusalan kapinallisina ja tiedämme, että vastuullamme on joskus myös niskuroida ansaitaksemme kyseisen arvonimen. Niinpä kajautamme nyt ylpeänä ilmoille suosikkimme V-sanoista, joista otamme täyden vastuun.

Tiedätte jo, että rakastamme tehdä ihania ja toimivia tuotteita, mutta purkit ja putelit ovat vain pintaraapaisu siihen, mitä Four Reasons pohjimmiltaan on, ja mitä me oikeastaan haluamme olla. Seuraava kysymys kuuluukin: mitä Four Reasons on – siis ihan oikeasti on? Katso alta ikuiset suosikkimme V-sanoista, eli 4 + 1 asiaa, jotka kuvaavat parhaiten mistä Four Reasonsissa on kyse.

 

#1 VEGAANINEN

Ekologisuus, eettisyys ja eläinten oikeudet ovat lähellä sydäntämme. Jokaisen Four Reasons -tuotteen sisältö on 100 % vegaaninen, eli yksikään tuote ei sisällä mitään eläinperäistä.

Mitä vegaanisella kosmetiikalla sitten oikeastaan tarkoitetaan? Eläinperäisiä raaka-aineita voidaan käyttää kosmetiikassa niiden hoitavien, korjaavien ja kiiltoa antavien ominaisuuksien vuoksi sekä muuttamaan tuotteen koostumusta halutunlaiseksi. Niitä ei kuitenkaan tarvitse käyttää, vaan myös muita vaihtoehtoja on olemassa. Eläinperäiset raaka-aineet voidaan korvata synteettisillä tai luonnosta peräisin olevilla ainesosilla. Asetimme vuonna 2018 tavoitteeksemme tehdä kaikista tuotteistamme vegaanisia. Vuonna 2020 kaikki eläinperäiset raaka-aineet poistuivatkin käytöstämme ja siitä asti kaikki uudet tuotteemme ovat olleet vegaanisia.

Kaikkien uudistettujen Four Reasons -tuotteiden pakkauksista löydät merkinnän BTW, I’m vegan tai 100% vegan, jonka nähdessäsi voit luottaa tuotteen vegaanisuuteen.

Eläinkokeet on kielletty EU:n alueella kaikessa kosmetiikassa vuodesta 2009 alkaen. Emme siis myöskään testaa tuotteitamme tai niiden raaka-aineita eläimillä.

Lue lisää tuotteidemme vegaanisuudesta täältä.

 

#2 VASTINETTA RAHOILLE

Olemme valinneet tuotteisiimme vain parhaita raaka-aineita. Rakastamme käyttämiämme raaka-aineita niin paljon, että jopa viisinkertaistimme niiden määrän Four Reasons Original -sarjan tuotteissa tuotesarjan uudistuksen yhteydessä. Tavoitteenamme on käyttää tuotteissa vain aineita, joista on sinulle oikeasti hyötyä ja jotka ovat tuotteen toimivuuden kannalta olennaisia. Tämän vuoksi et löydä tuotteistamme mitään ylimääräistä, kuten turhia väriaineita.

Tuotteemme ovat paitsi vegaanisia, tehokkaita ja turvallisia käyttää, ne myös tuoksuvat herkullisilta. Poikkeuksena tähän on tietenkin Four Reasons No Nothing -sarja, joka on tehty juuri sinulle, joka kaipaat taukoa kaikista hajusteista – ja kaikesta ylimääräisestä.

Niille luonnonlapsille, jotka haluavat helpottaa kehonsa kemikaalikuormaa ja suosia luonnollisia raaka-aineita, olemme luoneet Four Reasons Nature -sarjan, joka on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Nature-tuotteille myönnetty Ecocertin Cosmos Natural -sertifikaatti toimii takeena tuotteiden laadusta ja luonnollisuudesta.

 

#3 UPEA (tämä sana ei ala v:llä, mutta kannustamme kaikkia epätäydellisyyteen)

Ulkonäkö on hyvin pieni osa meitä – tärkeämpää on se, mitä mielessämme tapahtuu ja miten kohtelemme muita. Kannustamme ihmisiä suuntaamaan huomion ulkoisista ominaisuuksista sisäisiin ja näkemään itsensä kokonaisuutena – upeana tyyppinä, joka ansaitsee rakkautta, arvostusta ja hyväksyntää sellaisena kuin on.

Haluamme muistuttaa pakkauksillamme ja viestinnällämme sinua siitä, kuinka upea olet − ihanan epätäydellisenä. Kukaan meistä ei ole täydellinen, ja haluamme juhlistaa sitä. Siksi tavoitteenamme on jakaa kanavissamme samaistuttavaa ja hauskaa sisältöä, jossa on jokaiselle jotakin. Oli kyseessä sitten Instagram-julkaisu tai Original-pullon kylki, on sen viestillä haluttu voimaannuttaa ja – let’s be honest – vähän myös naurattaa. Meillä on kuitenkin myös suurempi tavoite: haluamme rikkoa kauneuden kapean muotin ja korjata alan suurimman ongelman eli epärealistiset kauneusihanteet.

Haluamme pystyä itsekin olemaan epätäydellisiä sekä toteamaan, että aina ei voi onnistua eikä kaikkea voi saavuttaa kerralla. Olemme kaikki oppimismatkalla ja jos jotain toivomme niin sitä, että oppiminen ei koskaan loppuisi! Siitä huolimatta, olemme myös saavuttaneet jo paljon:

• Puhumme kaikkia kunnioittavasti

• Otamme kaikki ihmiset tasapuolisesti huomioon luodessamme uusia tuotteita

• Olemme pienempien puolella

• Käytämme kuvastossamme monipuolisia, omalla ihanalla tavallaan kauniita malleja, joista ainakin yhdessä jokainen voi nähdä itsensä edustettuna. Tämä on kuitenkin jatkuvaa työtä ja voimme myöntää, että emme ole vielä valmiita. Seuraa nettisivujamme ja muita kanaviamme, ja tulet huomaamaan työn hedelmät!

• Emme muokkaa kuvista pois ihania epätäydellisyyksiä

Haluamme auttaa ihmisiä näkemään omat yksilölliset ja upeat piirteensä, vapautumaan hiushuolistaan ja olemaan rohkeasti juuri sellaisia kuin ovat.

Lue lisää meistä yrityksenä täältä!

 

#4 VAALEANPUNAINEN

Kapinallisia kun olemme, päätimme tehdä vihreästäkin vaaleanpunaisen. Nyt emme kuitenkaan puhu shampoopullojen värivalinnoista, vaan jostain aivan muusta: meille vaaleanpunainen tarkoittaa vegaanisuutta, kotimaisuutta, pakkausten ekologisuutta ja juuri U-P-E-A-L-L-E sinulle valmistettuja tuotteita.

Esimerkiksi kaikki Four Reasons Original -pesu- ja hoitotuotteet on valmistettu vegaanisista raaka-aineista Suomessa tehtaallamme, jossa käytämme 100 % uusiutuvaa energiaa. Jokainen Four Reasons Original- sekä Four Reasons No Nothing -pesutuotteen pakkaus on valmistettu kierrätettävästä biopohjaisesta sokeriruokomuovista, joka pienentää merkittävästi tuotteen hiilijalanjälkeä.

Teemme kaikista tuotteistamme niin ympäristöystävällisiä, kuin tällä hetkellä on mahdollista vaarantamatta tuotteen ja pakkauksen ominaisuuksia, tehoa ja laatua. Esimerkiksi Four Reasons Color Mask -sarjan tuotteet eivät ole kierrätettyä muovia tai biopohjaista materiaalia, sillä toistaiseksi ei ole olemassa neitseellistä muovia korvaavaa pakkausmateriaalia, joka pitäisi tuotteen sisältämät väripigmentit yhtä tehokkaasti sisällään. Pidämme kokoajan silmällä parempia ratkaisuja pakkauksiimme, ja onneksi niitä myös kehitellään kovaa vauhtia tälläkin hetkellä, kun luet tätä tekstiä.

Kun haluat tehdä vaaleanpunaisen valinnan, katso tänne.

 

#5 VOITTAJA

Vaikka mahdollisimman vastuullisten hiustuotteiden valmistaminen on jokapäiväistä oppimista (ja vielä on paljon tehtävää jäljellä), on toisinaan hyvä pysähtyä juhlimaan onnistumisia ja voittoja. Tehdäänpä nyt siis niin!

Vuonna 2020
#1 Vaihdoimme 57 tuotteen pakkausmateriaalin biopohjaiseen, kierrätettävään sokeriruokomuoviin.
#2 Vaihdoimme varastoltamme lähtevät pakkauslaatikot kartonkiin, josta 75 % on kierrätettyä materiaalia. Lisäksi pakkausteippi vaihdettiin muovisesta paperiseen.
#3 Osallistuimme valtakunnallista kriisiapua tarjoavan MIELI Ry:n Mielinauha-keräykseen.
#4 Saavutimme yhden tärkeimmistä tavoitteistamme: Four Reasons -tuotteet uudistettiin 100 % vegaanisiksi.

Lue lisää vastuullisuudesta täältä.

 

Sitten vaan kohti uusia tavoitteita ja uusia v*****ja.

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.