Inspiraatio

4 x kevättä hiuksissa – kauden trendikkäimmät sävyt ja tyylit!

11.4.2019, Marika

Kevät on uudistumisen aikaa – ja innostaa vaihtamaan lookia. Hiukset ovat tänä keväänä ja tulevana kesänä villin leikkisät ja persoonalliset.

#1 90-luvun kampaus

Muistatko Jennifer Anistonin ysärilookin? Entä lyhyet ja särmät otsahiukset? Takatukkakin oli aikanaan kova juttu. Ei hätää, pääset fiilistelemään 90-luvun vaikutteita kauden trendikkäimmissä hiuksissa! Ja vaikka ysäri olisi sinulle vieras vuosikymmen, aina kannattaa tutustua. 90-luvulla hiukset olivat runsaat ja hiuslakkaa ei säästelty! Ja säpäkän lyhyt otsis kannattaa ainakin testata.

Jonna Karjusen vinkit ysärikampaukseen:

”90-luvun kampauksessa ei tarvitse säästellä volyymia. Etenkin hiusten etuosaa saa föönata päänahasta lujasti nostaen eli ihan kunnolla ylöspäin.

Ysärikampaukselle ominainen ”etuheitto” vaatii paljon muotoilutuotteita. Lisää pestyihin, kosteisiin hiuksiin kuitumaista ja joustavaa Four Reasons Professional -sarjan Fiber Mousse  -muotovaahtoa noin kananmunan kokoisen pallon verran ja lisää vielä tarvittaessa hiusten paksuudesta ja pituudesta riippuen. Kuitumainen muotovaahto antaa kampaukselle hyvän pohjan föönaukseen sekä joustavan tuen.

Ota käyttöön ysäriltä tutut välineet: vanha kunnon pyöröharja ja lämpökiharrin! Saat parhaiten volyymia hiusten etuosaan, kun aloitat föönauksen kun hiukset ovat vielä kosteat. Jos hiukset ovat kuivat, kostuta ne ennen föönausta.

Hiusten tyveen ripoteltava Four Reasons Duster -hiuspuuteri antaa hiuksiin ”hyvää kitkaa”, jolloin tupeeraus sujuu kuin leikki. Lopuksi kiinnitä kampaus Four Reasons Dry Super Shaper -hiuslakalla.”

#2 Satiiniset punavärit: kupari ja koralli

Satiinisen pehmeä hiusväri on kevätkauden ykkösjuttu. Trendikkäin sävy on kuparisen punertava tai koralli, mutta väri on ylellisen pehmeä, aivan kuin hiuksissa olisi filtteri. Toimii ihanasti myös ruskeissa hiuksissa. Mutta miten ylläpitää väriä kotona?

Jonna Karjunen opastaa näin:

Color Maskeissa riittää sävyjä moneen makuun ja ne auttavat ylläpitämään väriä kotona. Hoitavilla ja sävyttävillä maskeilla hiuksiin saa helposti uusia vivahteita. Kuparin sävyjä voi kokeilla, vaikka hiuksia ei olisi vaalennettu, mutta korallin väri erottuu hiuksista parhaiten, kun pohja on tasaisesti vaalennettu.

Color Maskin Orange on todella intensiivinen oranssi väri, mutta sitä voi laveerata tipan tai kaksi omaan perushoitoaineeseen, niin hiuksiin saa korallisen vivahteen. Color Maskien hienous on siinä, että niitä voi käyttää miksaillen ja fiiliksen mukaan; välillä voimakkaampana sekoituksena, toisinaan kevyempänä hoitoaineen seassa.

Ennen Color Maskin käyttöä pese hiukset ja kuivaa ne pyyhekuiviksi. Levitä massaa (joko pelkkää Color Maskia tai hoitoaineeseen laveeraamaasi versiota) reilusti hiuksiin ja kampaa läpi. Anna vaikuttaa pakkauksen ohjeen mukaan. Jos hius on kovin vaurioitunut, pari minuuttiakin voi riittää.

Voit testata väriyhdistelmiä ja Color Mask & hoitoaine -sekoituksia valkoiselle paperille, niin näet hieman millaisesta väristä olisi kyse.

Vaaleanpunertavaa sävyä saat blondattuihin hiuksiin helposti, kun käytät valkoista Color Maskia ja yhdistät siihen vaaleanpunaista.

#3 Supersuorat hiukset

Tänä keväänä et voi suoristaa hiuksiasi liikaa eli suoristusrauta laulamaan! Suoruus on katsojan silmässä eli olet onnistunut suoristamisessa, kun lopputulos on lähes peilinkiiltävä. Hiusten kunnolla on toki lopputuloksessa suuri merkitys, joten muistathan hoitaa hiuksiasi hellästi. Hiukset kiittävät, kun käytät lämpösuojan sisältäviä muotoilutuotteita.

Jonna Karjunen painottaa supersuorassa lopputuloksessa hiusten hyvää kuntoa:

Suoristuslopputulos on parhaimmillaan hyväkuntoisissa hiuksissa. Hiusten rakennepaikkaus, kosteutus ja kuivat latvat on hyvä hoitaa kuntoon ennen suoristamista. Rakenteeltaan kimmoisat, joustavat ja kiiltävät hiukset suoristuvat kauniisti.

Pese hiukset ja föönaa ne lähes kuiviksi. Lisää hiuksiin Four Reasons Styling Fluid ia tai Cristal Styling Mistiä. No Nothing Heat Protection Spray tai Four Reasons Professional Heat Shield antaa hiuksille lämpösuojan eli jompaa kumpaa kannattaa valita suoristusraudan alle.

Hiusten suoristaminen onnistuu parhaiten rauhallisin täsmävedoin. Kun olet föönannut hiuksia ensin kuivemmiksi, suorista hiuksia osio osiolta kampaa apuna käyttäen. Liu’uta suoristusrautaa hitaasti hiuksia pitkin ja paina suoristusraudan levyjä toisiaan vasten voimakkaammin hiuksen latvaa kohti tultaessa.

Myös suoristusraudan lämpötila kannattaa säätää hiuslaadun mukaan. Kysy täsmävinkit juuri sinun hiuksillesi omalta kampaajaltasi, sillä hän tuntee hiustyyppisi parhaiten.

#4 Neonvärit hiuksissa

Kesää kohti mentäessä hiukset kaipaavat piristävää räyhäkkyyttä. Neonvärit ovat täällä! Kokeile neonkeltaista, -pinkkiä, -vihreää tai -sinistä – ja erotut taatusti kesän menoissa. Myös muut shokkivärit pitävät pintansa, mutta aavistuksen syvempinä ja hillitympinä.

Jonna Karjunen vinkkaa kuinka säilytät neonhehkun hiuksissasi pesusta toiseen:

Hiusten neonvärit hohtavat pimeässä, jos sävyn alla on vaalennus. Blondatuissa hiuksissa uv-efekti tulee näyttävästi esiin. Tärkeintä neonvärien kanssa on kampaajalla tehty huolellinen pohjatyö.

Koska Koska neonvärit ovat suoravärejä, ne tarttuvat hiukseen sitä voimakkaammin, mitä huokoisempi hius on. On myös hyvä muistaa, että hiuksissa on usein huokoisuuseroja eri pituuksissa eli pohjan on oltava kunnossa ennen neonvärien käyttöä.

Keltainen, pinkki ja oranssi ovat Color Mask Art -sarjan neonvärit tällä hetkellä ja niitä kaikkia voi myös laveerata esim. hoitoaineeseen tai Color Mask Art Clear Crystal -laveeraajaan.

Tulossa…

Bubbling under eli suomeksi sanottuna palkkiraidat! Usko tai älä, mutta tulossa ovat. Toki tälle vuosikymmenelle päivitettynä versiona, mutta kuitenkin.

 

Teksti: Riikka Hollo
Kuvat: Four Reasons
Vinkit: Jonna Karjunen

5 1 arvio
Kerro mielipiteesi
Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit